+36 30 359 0813
info@anyapontneked.hu

ANYA TEDD EL A TELEFONT!

Tippek, trükkök, módszerek pont Neked

ANYA TEDD EL A TELEFONT!

Szükségem van arra, hogy figyelj rám! Nem elég az, hogy ott vagy mellettem. Nem elég, hogy az öledbe veszel, ha elesem. Kell, hogy érezzem azt, hogy figyelsz rám, amikor velem vagy. Ebből tudom, hogy számítok, hogy fontos vagyok Neked. 

Ha helyettem a telefonod kijelzőjét bámulod, akkor azt tanulom meg, hogy egy tárgy érdekesebb számodra, mint én vagyok. 🙁

Megértem, hogy figyelni rám fárasztó dolog. Megértem, hogy időnként ki kell kapcsolódnod. Még azt is értem, hogy sokszor a telefonod jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal, a kilépést a mindennapi mókuskerékből, amit az én rutinszerű gondozásom jelent.

Hidd el, tudom, hogy jót akarsz nekem, ezért kérlek, hogy tedd el a telefont!

Ott vagyunk a játszóházban, és Te ahelyett, hogy együtt örülnél velem, amikor ugrálok a trambulinon, a kijelzőt bámulod. Kimegyünk a játszótérre, és ahelyett, hogy bátorítanál a tekinteteddel, mikor a mászóka legmagasabb foka felé haladok, a telefont bámulod. Ott fekszem melletted az ágyban, és ahelyett, hogy énekelnél, vagy mesét mondanál nekem, hogy könnyebben elaludjak, a telefonodat bámulod.

Menekülsz, mert fáradt vagy. Kilépsz a helyzetből, mert unatkozol. Másokra figyelsz helyettem.

Ételt készítesz, megfürdetsz, tiszta ruhát adsz rám, játékot veszel nekem – gondoskodsz rólam. Mellettem vagy, vigyázol rám. Szeretsz engem. A figyelemnél azonban kevés értékesebb dolog van. Ha szeretsz engem, kérlek abból is adj. Szükségem van rá.

A valódi figyelmedet egyetlen drága játék, szép ruha, habos pancsi és finom étel sem pótolja. A tekintetedet, amiben benne vannak az érzéseid, a gondolataid, az egész világ, amit Te jelentesz számomra.

Nézz rám! Kérlek, engem nézz, és ne a telefonodat.

Ha kíváncsi vagy arra, mit tehetnél másként anyaként, vagy éppen arra, mások ezt hogyan csinálják, ajánljuk figyelmedbe Hogyan érezd magad jól a bőrödben anyaként? c. tréningsorozatunkat.

Más témában induló eseményeinkért kérjük, kattints IDE!

Photo by Oleg Magni on Unsplash

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük