+36 30 359 0813
info@anyapontneked.hu

EZÉRT NEM HÍVNAK BE INTERJÚRA!

Tippek, trükkök, módszerek pont Neked

EZÉRT NEM HÍVNAK BE INTERJÚRA!

Az álláskeresés sokszor nem könnyű. Böngésszük az internetet, pozíciókat keresünk, önéletrajzot írunk-szerkesztünk, pályázunk, és várunk. Várjuk, hogy a mi pályázatunkat is értékeljék. Várjuk, hogy a pályázat értékelése után úgy döntsenek, felhívnak. Várjuk, hogy állásinterjúra hívjanak. Várunk, várunk és várunk.

Sok esetben azonban nem történik semmi, vagy ha kapunk is visszajelzést, az negatív. Több fórumon olvastam már, hogy ilyen sorozatos kudarcélmények után az álláskeresőben felmerülnek olyan gondolatok, hogy „Biztosan ismeretség kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön…” vagy „Biztosan túl fiatal/öreg, tapasztalatlan/tapasztalt stb. vagyok és ezért nem hívnak be.”

És a legtöbb esetben arra nem is gondolnak, hogy esetleg maga az önéletrajz, amit megírtak, vagy a pályázat, amit elküldtek egyszerűen nem volt jó és ez lehet a sikertelenség oka.

Általánosságban elmondható, hogy még mindig nagyon gyakori az, hogy valaki nem tud jól önéletrajzot írni. Pedig manapság az internet tele van erre létrehozott fórumokkal, weboldalakkal, az álláskereső portálokon is rengeteg információt lehet találni, de mégis sokan hajlanak arra, hogy előveszik a régi jól bevált CV-jüket, kicsit módosítanak rajta, és kész, már küldik is. És később nem értik, hogy ezer helyre pályáztak és mégse hívták be őket sehova.

Az önéletrajz írás időigényes munka, ha az ember jól akarja csinálni. Fontos, hogy leüljünk és nyugodtan gondoljuk végig az alábbiakat:

Mi a célom ezzel az önéletrajzzal?

Mit akarok magamból megmutatni?

Milyen állást szeretnék megpályázni?

Milyen céghez akarok bekerülni?

Ezután végiggondolni, hogy mindezt a tartalmat milyen formátumba szeretnénk beilleszteni és hogyan. Ha ez mind megvan, akkor elkezdhetjük megírni az önéletrajzot, figyelembe véve a mai CV trendeket, azt, hogy mit és hogyan kell vagy nem kell beleírni.

Ha úgy gondoljuk, hogy mindez nehéz feladat, nem biztos, hogy meg tudjuk úgy írni és szerkeszteni, ahogyan az elvárt, nyugodtan kérjük ki szakember véleményét, aki profi és naprakész információkkal rendelkezik arról, hogy egy nyerő önéletrajz hogyan is nézzen ki.

CV varázsló workshopunkon megtudhatod, hogyan írhatsz olyan önéletrajzot, amivel sikeresen behívnak személyes találkozóra, amire interjú kisokos workshopunkon segítünk felkészülni.

Figyeld eseményeinket, és vegyél részt gyermekbarát programjainkon a számodra érdekes témában!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük