+36 30 359 0813
info@anyapontneked.hu

HOGYAN SZÜLETIK MEG AZ ANYA?

Tippek, trükkök, módszerek pont Neked

HOGYAN SZÜLETIK MEG AZ ANYA?

A gyermek születése orvosi értelemben jól dokumentálható esemény. Nem mondható el ez ugyanakkor az anyává válásról.

Sokan hoznak világra gyermeket anélkül, hogy ezáltal anyává válnának. Mások viszont már azelőtt annak érzik magukat, hogy a gyermekük megszületne.

Hogyan születik meg bennünk az anya?

Az anyaság egy új szerep a nő életében, aminek a kialakulásában számos tényező játszik szerepet. Hatással van rá mindaz, amit otthonról hozunk gyermekkorunkból, különböző minták, valamint a környezetünkből származó közvetett és közvetlen tapasztalat. Befolyással van rá az adott kor és kultúra, amiben élünk. S persze mindaz, amit olvasunk, tanulunk arról, mit jelent anyának lenni.

Az anya megszületése egy nőben egy folyamat eredménye, mely szerepet egy kicsit mindannyian másképp értelmezünk és élünk meg.

Sok érzés és gondolat fogalmazódik meg bennünk ilyenkor, mely hatással van a viselkedésünkre.

  • Szeretem őt!
  • Vigyázok rá!
  • Gondoskodom róla
  • Mindig mellette leszek!

Lélektani értelemben az anyává válást nem lehet konkrét időponthoz kötni. Az anyai szerep gyakorlása pedig nagyban függ attól, milyen érzések, gondolatok irányítják a viselkedésünket. Miről hisszük azt, hogy anyaként a feladatunk. Miről gondoljuk azt, hogy általa a gyermekünknek a legjobbat tesszük.

Az anyai érzések összekötnek bennünket: a pozitívak éppúgy, mint a negatívak.

A szeretet mellett a félelem, az aggodalom, vagy épp a düh szintén közösek lehetnek bennünk. Abban azonban, ahogyan ezekhez viszonyulunk, vagy amit a hatásukra teszünk, már nagy különbségek lehetnek közöttünk. Jó dolog megosztani egymással a tapasztalatainkat, hogy közösen tanuljunk, és együtt fejlődjünk!

Fel tudod idézni, Te mikor érezted először azt, hogy anya vagy?

Ha kíváncsi vagy arra, milyen hatást gyakorol az anyai szerepedre a saját szülői mintád, valamint a nőiességeddel való kapcsolatod, ajánljuk figyelmedbe Hogyan érezd magad jól a bőrödben anyaként? c. tréningsorozatunkat.

Más témában induló eseményeinkért kérjük, kattints IDE!

Photo by Eric Froehling on Unsplash  

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük