+36 30 359 0813
info@anyapontneked.hu

MIRE VAN SZÜKSÉGED ANYAKÉNT?

Tippek, trükkök, módszerek pont Neked

MIRE VAN SZÜKSÉGED ANYAKÉNT?

Manapság csupán néhány kattintás választ el bennünket attól, hogy megtudjuk, milyen szükségletei vannak egy gyermeknek, s hogy azokat anyaként hogyan tudjuk kielégíteni. Mindeközben arról, hogy egy anyának mire van szüksége, sokkal kevesebb szó esik. 

Anyaként hajlamosak vagyunk saját szükségleteink kielégítését a gyermek gondozása mögé utasítani, pedig egy gyermeknek nem csupán tiszta pelenkára, tele pocakra és nyugodt alvásra van szüksége. 

Bio-pszicho-szociális fejlődése nagyban függ az elsődleges gondozó válaszkészségének, érzelmi elérhetőségének mértékétől. Fontos tehát, hogy anyaként felismerjük a szükségleteinket, és igyekezzünk tenni azok kielégítéséért. 

  • Fáradt vagyok…. szeretném magam kialudni!
  • Féltem őt. Nem merem másra bízni!
  • Mindent szétpakol. Hát egy percre sem állhatok meg?!
  • Kiborít a hisztijével! Nyugalomra vágyom.
  • Folyton csak a baj van vele. Megint összekaptak a suliban!

A gyermek szükségletei életkori sajátosságainak és személyiségének megfelelően alakulnak Nincs ez másként egy anya esetében sem. A mi szükségleteink is változnak, hiszen részben gyermekeink jóllététől függ az, hogy mire vágyunk.

Attól kezdve, hogy egy nőben megszületett az anya, szükségleteinek részét képezi az, hogy a gyermekét biztonságban és boldognak tudja. Ez pedig olykor összeütközésbe kerül az egyéni vágyaival, személyes igényeivel. 

Számodra mi az, amire nem jut időd vagy energiád anyaként?

Ha kíváncsi vagy arra, mit tehetnél másként anyaként, vagy éppen arra, mások ezt hogyan csinálják, ajánljuk figyelmedbe Hogyan érezd magad jól a bőrödben anyaként? c. tréningsorozatunkat.

Más témában induló eseményeinkért kérjük, kattints IDE!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük