+36 30 359 0813
info@anyapontneked.hu

TE IS FONTOS VAGY!

Tippek, trükkök, módszerek pont Neked

TE IS FONTOS VAGY!

Mióta megszületett, ő a legfontosabb az életedben. Nem eszel, nem alszol, csak miután róla gondoskodtál. Akkor vagy nyugodt, ha őt biztonságban tudhatod. A figyelem azonban energiát emészt fel, amit időről-időre pótolni kell.

Ha nem ismered fel, hogy Te is fontos vagy, és nem adsz magadnak kellő időt és teret a feltöltődésre, annak végső soron a gyermeked láthatja kárát.

Sok nő esik abba a hibába, hogy anyaként önmagát a háttérbe szorítja. Lemond akár biológiai szintű szükségleteiről a gyermeke érdekében. Azt gondolja, hogy a gyermekének azzal teszi a legjobbat, ha önmagára úgy tekint, mint egy személyre, akinek elsődleges feladata a gyermekgondozás-, és felügyelet. Ennek azonban hosszú távon csak fáradtság, feszültség, és frusztráció az eredménye.

A gyermeknek nem egy folyton maximális fordulatszámon pörgő gondozóra van szüksége, hanem olyasvalakinek a szeretetére, aki számára érzelmileg elérhető. Egy fáradt, ingerült, a telefonjának kijelzője mögé bújó anya pedig nem az.

Sokan gondolják azt, hogy a gyermeküknek egyedül rá van szükségük. A kötődés szempontjából az anya személye valóban nem pótolható, a gyermek szeretete azonban nem csökken attól, hogy olykor más személy veszi őt a karjába, eteti meg, vagy fürdeti. Azok az anyák, akik mindent egyedül akarnak megoldani a saját dolgukat nehezítik meg. Tudni kell segítséget kérni, elfogadni és élni a szabad percekkel, órákkal. 

Ismerd fel, hogy Te is fontos vagy! Adj magadnak teret és időt a feltöltődésre, a kikapcsolódásra! Tanuld meg – akár egyik workshopunk keretében – hogyan tudod időnként másra bízni a gyermekedet!

A következő workshopjaink időpontjait ITT találod!
Más témában induló eseményeinkért kérjük, kattints
IDE!

Photo by Xavier Mouton Photographie on Unsplash

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük